line decor
  HOME  ::  
line decor
   
 
Vesti

Decembar 2013.

Dom zdravlja Knjaževac će u okviru svoje akreditacije 01.12.2013. godine primiti tim za spoljašnje ocenjivanje i to:

vođa tima Dr Gordana Stanković

i članovi tima: Jelena Ošap, mr.farm., Dragana Kostadinović vms i Dr Verica Milatović Jezdić.

Tim za spoljašnje ocenjivanje obrazovala je Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Spoljašnji tim ocenjivača sprovešće ocenjivanje kvaliteta rada i pružanje zdravstvenih usluga i zdravstvenoj ustanovi u odnosu na standarde za akreditaciju zdravstvenih ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite (Sl. glasnik RS broj 28/11). Spoljašnje ocenjivanje trajaće 2 dana i obaviće se od 01. - 03.12.2013. godine u skladu sa planom ocenjivanja.

 

Oktobar 2013.

Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović razgovarala je danas sa rukovodstvom i lekarima Zdravstvenog centra Knjaževac o načinima za prevazilaženje teške materijalne situacije, u kojoj se ova ustanova nalazi već nekoliko godina.

Nakon obilaska dečijeg odeljenja, ministarka je konstatovala da uprkos problemima, lekarima i medicinskom osoblju ne nedostaje ni stručnost ni humanost.

Ona je naglasila da je aktuelno rukovodstvo nasledilo probleme, ali da do trenutka odvajanja bolnice i doma zdravlja, finansijska situacija mora da bude potpuno jasna. U ovom trenutku, dugovanja Zdravstvenog centra dostigla su cifru od 152 miliona.

Snimak posete možete pogledati ovde.

Galerija slika se nalazi ovde.

.